Asosyal olmanın nimetleri var mıdır?
Bunun bir anlam ifade etmediğini biliyorum. Çünkü etrafınızdaki neredeyse herkes bana inek olmanın zararlarını anlattı. Ve siz bu anlatılanların etkisinde iken, bu başlık olumsuz gelmiş olabilir. Ama hayır! Durun. Az sabır lütfen.
Bu yazıda: Asosyal olmanın bilinen ve bilinmeyen yararlarını tartıştık.
Asosyal olmanın faydaları
Not: Bu maddeler kişiye ve topluma göre değişmekle birlikte, temel insan hayatı temel alınmaya çalışılmıştır. Elimizden geldiğince …
1. Tam olarak kendinizi keşfedin!
Bir gün, eğer bir konuda rahatsız olursan, bir kenara çekileceksin. Ve derin düşünecek ve sorun ne olursa olsun, bir çözüm bulacaksın. Ve bunu yalnız yapacaksın. Yeni bir hobi düşündüğünde, yalnız olduğunu fark edeceksin. Bir karar verdiğinde yalnızsın. Hayattaki her karar senindir. Kendi dünyanızda kendinizi keşfettiğinizde asosyal bir andasınız. Bunu fark ettin mi?
Bir kişinin kedisini tam olarak keşfetmesi, kendisiyle yalnız kalmasıyla ilgilidir. Biri seni yönlendirdiği zaman tam olarak kendin olmayı asla başaramayacaksın! Bu nedenle, kendisini bulamayan her birey, kendini bulmak için kendisiyle yalnız kalıp kendini keşfetmelidir.
Başarılı yönünü keşfetmek ve bir hataya odaklanma için sessiz kalmalısınız. Özet olarak, asosyal bir ortam yaratmalı ve bir süre orada kalmalısınız. Ya da bu ortamı yaratmak için sadece ihtiyaç
duymanız gerekir.
Bunu bir programdaki hatayla karşılaştırabiliriz. Sen programsın. Hatayı bulmak için, hataya olabildiğince yoğunlaşmalısınız. Odaklandığınız ve hatayı bulduğunuz an, en çok asosyal olduğunuz an işte bu andır.
2. Sakin bir hayatın olacak!
Tabii ki, Asosyal bir insan olmak binlerce sıkıntı ve kederden uzak tutar. Televizyonu açmadığınızda trafik kazalarını ve terör olaylarını göremezsiniz. Bu acımasız ve duyarsızlık asla değil. Aksine, kötü olayları kabullenmeyi askıya almaktır… Asosyal dünyayı kontrol edemeyeceğini biliyor. Ama gerektiğinde elinden gelenin en iyisini yapar. Tıpkı her normal insan gibi. Asosyal birey, en barışçıl insanlar arasında yerini alır.
3. Daha bilgili, bilinçli ve kontrollü olursun!
Asosyal evine kapanıyor ya da kütüphaneye ve zihnini meşgul eden şeyleri ele alıyor ve tartıyor daima. Asosyal insanlarla ilgilenmez, ama insanları ilgilendiren her şey onun konusu olabilir. Tercihler bireye bağlı olarak değişir, ancak bir Asosyal bilgindir. Bilgiyi kullanır ve bilinç seviyesini normal insanlardan daha fazla artırabilir. Asosyal, normal bireylerden daha kontrollü bir yapı kazanmış olabilir.
Asosyal birey, olayları kişiselleştirmez!
Bilgiyi dosdoğru kullanma eğilimindedir. Asosyal hava atmaz ve buna ihtiyaç bile duymaz.
Asosyal havanın söneceğini bilir.
4. Ne kadar güçlü olduğunu biliyorsun.
Asosyal tüm bilgi ve gücün farkındadır. Aptal cesaretine sahip değildir. Ama bir aptal gibi davranma lüksünün olduğunun farkında olarak yaşıyor. Genel tutum rahat bireylerdir. Çünkü o kendi gücünü biliyor. Onun gücü beyin gücüdür. Fiziksel güce ihtiyaç duyulmadıkça asla başvurmaz. Asosyal bu yüzden uzun ömürlüdür. Daha az trafik kazası yapar. Çünkü gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmayacaktır. Asosyal insan, hayvanların en gelişmiş özelliğini benimsemiştir: “Zorunluluk olmadıkça, hareket etmemek.” Genelde sağlıklı karar verir. İstisnalar kaideyi bozmaz.
5. Haberleri takip etmediğiniz için daha huzurlu olacaksınız!
Genelde haberleri izlemez.
Bilimsel, kültürel ve sanatsal hikayeleri zevkle okuyor. Ama alay ve dedikodu ve çatışmacı TV programlarını sevmez. İnsanların birbirine kırdırılmasından asla zevk almaz.
Belgesel izlemeyi çok sever. En fantastik filmler onun dikkatini çekiyor. Bazıları farklı türleri sevse de, genellikle asosyal birey faydalı programları izlemeyi tercih eder.
6. Dedikodulardan çok uzaktır ve mutludur!
Asosyal diğer insanlarla konuşmaz pek. Genellikle konuşmak için konuşmaz. Kimseyi kırmayacak şekilde davranır. Kimseyle dedikodu yapmak zorunda değildir. Çok okuduğu için çok az anormal insan davranışı yapıyorlar.
Dedikodu asosyal bir zekaya hakarettir.
Asosyal insanlardan hoşlanır. Onlarla sürtünme ortamı yaratmaz. Aslında, kötü ortamlara girmiyor. Ve bununla çok ilgilenmiyor. Asosyal insan 50 yıl sonrayı bile dikkate alır.
Asosyal sazan değildir, öyle her suya atlamaz!
Varsa arkadaşının değerini çok iyi biliyor.
7. Müthiş bilgi birikimi yapar. Kültürlüdür!
Bu bireyler daha önceki konularda açıklandığı gibi çok kültürlüdür.
Kültürünü başkasını ezmek için asla kullanmaz!
O edindiği bilgileri kullanmaz sadece paylaşır. Asosyal biri bilgisi ile egosunu tam olarak kontrol eder. Bir egoist olmamıştır ve olmayacaktır o. Bilgi onun vücudunun bir organı gibidir. O zaten normalde herhangi bir şeyi ile övünmeyi sevmez. Asla övünmez. Şaka yapmıyorsa tabi.
8. Ayrımcı olmaz!
Asosyal biri egoist yada sahip oldukları ile aşırı övünen biri değirdir. O üstünlüğü arzulamaz. Gerçek üstünlüğün:
“Başka insanlara yardım etmek ve dünyayı korumak olduğuna inanır.”
9. Saygın biridir!
Asosyal tüm canlılara büyük saygı duyar. Ve saygının anlamını bilen her canlı asosyal insanlara saygı duyar. Bu karşılıklı bir durum değildir. Bu hak ettiğini almak ile ilgili bir evren kuralıdır.
10. Komşuların seni çok sever.
Genelde sessiz bireyler oldukları için asosyal insanlar sevilirler. Diğer insanları rahatsız etmeleri söz konusu değildir. Asosyal bireyler büyük çoğunlukla empatik insanlardır.
Asosyal insanlar dünyanın yerlisidir.
Dünyayı hepimizden iyi tanırlar. Sesin ve hareketin dünyada ne anlama geldiğini en iyi onlar biliyor olabilirler.
Çevre ile neredeyse tam uyumlu olarak varlardır.
11. Herkesin kaçtığı yalnızlık, onun konfor alanın olur!
Milyarlarca insanın kabusu yalnızlık asosyal için bir ihtiyaçtır. Gerçek huzuru sadece yalnızken bulabilir. Asosyal sessiz bir insandır. Huzuru her zaman tadar.
Yalnızlık, asosyal için gerçek bir cennettir!
Yalnızlık onun en büyük aşkıdır. Kendini en sevdiği zaman bir başına kaldığında düşüncelere daldığı andır. Hele diğer canlılara faydalı olduğu bir konu ise…
Asosyal olmayı elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Umarım yararlı olur.