Sosyal Medya Hastalık mı?

Sosyal medya hastalık değildir ama onu hastalık olarak algılamamıza sebep olabilecek bazı şeyler vardır. İlk akla gelen muhtemelen sosyal medyayı aşırı kullanmak olacaktır. Bu tek başına yeterli sayılabilir. Peki sosyal medyayı sakıncalı hale getiren nedir?

Vaktiniz varsa tüm gün tweet okuyabilir ya da Instagramdan arkadaşlarınızı doyasıya takip edebilirsiniz. Tüm gün sosyal medyada olsanız bile, bu aşırı kullanım için sadece bir kaç insan sizi uyarır belki de uyarmaz!

Çalışıyorsanız patronunuz bundan hoşlanmayacaktır. Çünkü işi aksatırsınız, aksatmasanız bile sosyal medyada gezinmenizden üstleriniz yada patronunuz bu durumdan mutlu olmazlar. Tabi bu durum ülkelere ve şirketlere göre değişiyor. Evde iseniz anne babanız ya da eşiniz hatta kardeşiniz sürekli sosyal medyada olmanızdan hoşlanmayacaktır. Hele ki yapmanız gereken bir göreviniz varsa.

Sosyal hesaplarını sil ve hemen özgür ol!

Aşırı sosyal medya kullanımı

Sosyal medya bir araçtır. Bunu amaç haline getirmek tehlikeli olabilir. Tehlikeden kasıt dünyadan kopmanız. Aileden ve arkadaşlarınızdan kopmanız. İşe yeterince odaklanamamanız da başka bir ekonomik sorun haline gelirse bu da ruhsal durumunuzu etkiler ve en nihayetinde ikili İlişkilerinizi de etkileyebilir.

Sosyal medya bir hapishaneye benzetilebilir bir bakıma. Unutmayın mahkum değilsiniz. Siz özgürsünüz. Gönüllü köle olmanın bir anlamı var mı? Farkına varmanız gerekiyor artık. Sosyal medya mahkumu musunuz? Bu soruyu ömrünüzde bir kez aynadaki size sorun…

Sosyal medyayı etkili kullandığınız sürece ne mahkum ne de bağımlı olmazsınız zaten.  Siz onu kullanın o sizi değil. Sosyal Medya’ya patronun kim olduğunu her fırsatta gösterin. Sizi avucuna alan sosyal akımlara da çok dikkat edin.

Sosyal akımlar sosyal medyaya hapseden en lezzetli zehirdir. Dikkat edin!

Kimsenin umrunda değil sizin sosyal medyada ne kadar vakit harcadığınız. Bizim umurumuzda. Çünkü bugün bu yazıyı okuyan ben olabilirdim dostum.

Sosyal medyadaki yerin sana anlam katar. Bu anlamı daha da yükselteyim derken kendini kaybetme. Özgürlüğünün farkında ol. Kendine bol vakit yarat. Ye iç ve gez ve eğlen. Bu hayat tamamen senin emrinde. Patron sensin. Dilersen hesaplarını silersin. Dilersen tekrar açarsın. Kontrol sende. Bunu iyi kullanabilirsin.

“Sosyal Medya Hastalık mı?” üzerine bir yorum

Yorum yapın